Bouwsector

Voor bovengrondse en ondergrondse werken en in de stratenbouw zijn flexibele transportoplossingen het alfa en omega. Faymonville zorgt voor knowhow bij de bouw!

Op een alledaagse werf wachten de meest uiteenlopende uitdagingen. Grondverzettingen, boorwerken of laadprocessen, zwaar materieel hoort er gewoon bij. Bij het oprichten van gebouwen en ontsluiten van infrastructuur speelt flexibiliteit bij de transportopdrachten een belangrijke rol.

Faymonville beschikt over een productaanbod dat bouwmachines van eender welke aard veilig en efficiënt verplaatst. De absolute allrounder is de semi-dieplader MultiMAX, waarmee bijvoorbeeld rupsgraafmachines, wielladers of voertuigen voor de ondergrondse werken van werf naar bouwplaats kunnen gevoerd.

De allrounder voor de bouwplaats

De willekeurig uitschuifbare semioplegger kan met verschillende opties worden uitgerust die optimaal aan de eisen van de bouwsector zijn aangepast: dumpers en dergelijke worden met wielkuilen geoptimaliseerd in de hoogte verplaatst. Dankzij een hydraulisch verbreedbaar laadvlak hebben ook bredere bouwmachines zeker plaats. De semi-dieplader MultiMAX is bovendien verkrijgbaar met een gieksleuf waarin de scharnierarm van de graafmachine precies past. De verwante serie van de semi-dieplader MultiMAX Plus is licht gebouwd waardoor het nuttig laadvermogen verhoogt.

Om met bouwmachines met een geoptimaliseerde hoogte ook door tunnels en onder bruggen te rijden, beschikt Faymonville met verschillende diepbedopleggers over de ideale oplossing voor ieder laadvermogen. Knikgestuurde dumpers, compacte kettingladers, walsen of straatfrezen passen perfect op deze voertuigen. De diepbedoplossing is ook geschikt voor volumineus materieel uit de afbraak- en recyclagesector en uit de breek-, zeef- en transporttechniek.

Van dieplader tot modulair concept

Dankzij de afneembare zwanenhals is lading vanaf de voorkant mogelijk. Verschillende diepbedvarianten van de graafmachinebrug en de ketelbrug tot en met het plateau kunnen zowel bij de diepbedoplegger MegaMAX als bij de series VarioMAX, VarioMAX Plus, GigaMAX, CombiMAX en ModulMAX worden gebruikt. In deze productsegmenten kunnen nog hogere nuttige laadvermogens worden gehaald.

Bouwvoertuigen en bouwmachines zijn verschillend opgebouwd en berekend. De bedrijven houden met deze voorwaarden rekening bij de aanschaf van de juiste transportoplossing. Bij de hoge laadvermogens schuift men bij de samenstelling op naar de modulaire voertuigopbouw van CombiMAX, ModulMAX en VarioMAX Plus. Deze modulaire concepten bieden maximale combinatiemogelijkheden en worden gebruikt voor bijvoorbeeld de zwaarste bouwmachines, mobiele breekinstallaties of mijngraafmachines.

Doorslaggevende techniek vergemakkelijkt rijgedrag

De pendelassen die bij de diepbedopleggers, diepladers en modulaire vlakke opleggers worden gebruikt, zijn op moeilijk terrein van groot nut. Ze zorgen voor een hoge veerweg van 600 mm, een maximale stuurhoek van 60° en een lage laadvloerhoogte.

Of het nu om graafmachines, boorinstallaties, motorgraders, wielladers, afwerkmachines, brekers of dumpers gaat, in het voertuigaanbod van Faymonville is voor iedere uitdaging in de bouwsector de juiste transportoplossing te vinden!


Succesverhalen