Met 90 ton op een VarioMAX Plus dieplader naar de kust

Met de zee in zicht rangeert midden op een kruispunt een ram- en boorinstallatie.

De weg naar de bakker op de hoek is voor bezoekers en inwoners deze keer een avontuur.

De lange kraagarm reikt hoog tot aan de voorgevels van de huizen. De machine wordt op de millimeter nauwkeurig gestuurd naar een bouwplaats op 100 meter afstand. Ze wordt hier ingezet om een nieuw wooncomplex te bouwen. Het is het einde van een 20 kilometer lange rit op een dieplader van Faymonville.

Jokeras biedt echte meerwaarde

“We hebben het volledige traject vooraf nauwkeurig gecontroleerd”, aldus Serge Martlé, zaakvoerder van het gelijknamige transportbedrijf Martlé Exceptional Moving & Lifting, die uitlegt dat er bij de planning veel detailwerk kwam kijken. “In Knokke moesten we borden verwijderen en rijplaten leggen. We hebben ook een parkeerverbod gekregen dat gelukkig goed gerespecteerd werd.” De combinatie van een 8x4-trekker en een 3+5-dieplader van het type Faymonville VarioMAX Plus was kort daarvoor op het industrieterrein in Brugge vertrokken.

Martlé zet daarbij zijn joker in! Want bij de samenstelling van de diepbedoplegger wordt een 1-assig onderstel geïntegreerd. “Deze flexibele aanpassing van het voertuig aan aslastverdeling en zwaartepunt van de lading is echt een voordeel bij de VarioMAX Plus”, aldus Serge Martlé, die zich door deze voertuigoplossing van Faymonville gewapend ziet voor de toekomst. “De machines die wij transporteren worden steeds zwaarder. Tegelijkertijd worden de vereisten voor uitzonderlijke vergunningen en de keuze van de trajecten steeds strenger. De VarioMAX Plus houdt met deze ontwikkeling gelijke tred.“

Gewapend voor nieuwe wetgeving

De wetgeving rond zwaar transport en uitzonderlijk vervoer wordt in België momenteel opnieuw doorgelicht. Dankzij zijn twee VarioMAX Plus diepladercombinaties kijkt Serge Martlé de discussies ontspannen tegemoet. “Met deze Faymonville-diepbed oplegger zijn we al voorbereid op eventuele nieuwe regelingen. De maximum toegelaten aslast is al op enkele bruggen beperkt. We verwachten dat het in de toekomst niet meer toegelaten zal zijn om in België met 13 ton per as te rijden. We denken dat 12 ton de nieuwe maximum toegelaten aslast zal worden.”

Het team van Martlé kan ondertussen opgelucht adem halen in Knokke. De boorinstallatie van het type Liebherr LRB355 rolt op zijn rupsaandrijving naar de plaats van gebruik. De medewerkers koppelen parallel bij de VarioMAX Plus de frontbogie weer aan het diepbed. Serge Martlé en zijn ploeg trekken zich terug, want ze zijn vanmorgen niet naar Knokke gekomen voor vakantie.

Met 90 ton op een VarioMAX Plus dieplader naar de kust
Martlé zet daarbij zijn joker in! Want bij de samenstelling van de diepbedoplegger wordt een 1-assig onderstel geïntegreerd.
De combinatie van een 8x4-trekker en een 3+5-dieplader van het type Faymonville VarioMAX Plus was kort daarvoor op het industrieterrein in Brugge vertrokken.
De wetgeving rond zwaar uitzonderlijk vervoer wordt in België momenteel opnieuw doorgelicht. Dankzij zijn twee VarioMAX Plus diepladercombinaties kijkt Serge Martlé de discussies ontspannen tegemoet.
De machine wordt ingezet om een nieuw wooncomplex te bouwen. Het is het einde van een 20 kilometer lange rit op een dieplader van Faymonville.
De boorinstallatie van het type Liebherr LRB355 rolt op zijn rupsaandrijving naar de plaats van gebruik.
De medewerkers koppelen parallel bij de VarioMAX Plus de frontbogie weer aan het diepbed.
Delen opWhatsAppLinkedIn