Bosbouw en hout

Het industriële gebruik van hout vereist geperfectioneerde transportoplossingen. Faymonville boogt op jarenlange ervaring op dat vlak.

De omstandigheden in het bos zijn veeleisend. Het transport van kort en lang hout en de verschillende bosbouwmachines gebeurt op moeilijk berijdbaar terrein. Faymonville biedt geperfectioneerde transportoplossingen voor de bosbouw aan, gaande van dieplader en diepbed tot meesturende aanhanger combinaties, die speciaal geconcipieerd zijn voor deze uitdagingen.

Voor rondhout, lang hout en bezaagd hout

Na de houtoogst wordt de grondstof voor verdere verwerking van het bos naar de fabrieken gebracht. Faymonville bouwt enerzijds voertuigen voor lang hout voor stammen tot 22 meter lang en anderzijds voertuigen voor kort hout voor stapeleenheden tussen twee en zes meter. Daarbij komen juist afgemeten speciale voertuigen voor het gecombineerde transport van lang en kort hout of bezaagd hout.

De teletrailer TimberMAX is een oplegger met 2-3 assen geoptimaliseerd voor het transport van kort en lang hout. Door de laadmogelijkheid met beide soorten rondhout zijn de voertuigen altijd onafhankelijk van de lading en kunnen ze flexibel en economisch worden benut.

De meesturende aanhanger met geoptimaliseerd gewicht van het type FlexMAX is geschikt voor het transport van lang hout. Bij de combinatie voor lang hout heeft de lading een beslissende, stabiliserende functie. Ze draagt de stuurhoek van de trekker over op de meesturende aanhanger. De trekker is voorzien van een draaischamel. Als de vrachtwagen bovendien met een kraan is uitgerust, kan de compacte FlexMAX-aanhangwagen zeer snel op de vrachtwagen geplaatst worden voor lege ritten.

Bosbouwmachines verplaatsen met de dieplader

Als andere mogelijkheid voor gebruik in de bosbouw zijn vrachtwagens met kraanopbouw en aanhangwagens verkrijgbaar speciaal voor het transport van kort hout. De opbouw wordt volgens de richtlijnen van de vrachtwagenfabrikant vastgeschroefd op het chassis van een trekker. De aanhangwagen met dissel scoort door zijn lichte constructie. De volledige trekker is stabiel geconstrueerd voor het veeleisende gebruik in bosgebieden, maar biedt ook een maximum aan nuttig laadvermogen. Vlakke opleggers dienen bovendien voor het transport van bezaagd hout en rondhout.

Voor de houtoogst zetten specialisten in de bossen in op uiterst modern en robuust materieel. Als ideale transportoplossing voor deze bosbouwmachines biedt Faymonville speciaal ontworpen diepladers van het type MegaMAX aan. De lage opbouw en het wendbare rijgedrag zorgen voor tijds- en kostenefficiënt werken. Harvesters, skidders en forwarders worden snel en veilig naar de plaats van gebruik getransporteerd. Het diepbed met afneembare zwanenhals en verschillende diepbedvarianten is als 2- of 3-assige versie optimaal geschikt voor deze taken.


Succesverhalen