Landbouw

De grote verscheidenheid aan landbouwtaken weerspiegelt zich in het uiteenlopende materieel voor de bewerking van het land.

Het doel van de landbouw is het kweken van plantaardige en dierlijke producten op een oppervlakte die daarvoor wordt geëxploiteerd. Voor akkerbouw en veeteelt worden de velden bewerkt met zwaar materieel.

De serie diepladers van het type MegaMAX is geschikt voor het transport van sproeimachines, balenpersen, bietenrooiers en tractoren. Om gemakkelijk te laden, kan de zwanenhals worden afgekoppeld, waardoor de machines vanaf de voorkant op het diepbed kunnen rijden.

Diepbedden voor hoge landbouwmachines

Nieuw in het programma is een 2-assig diepbedoplegger met hydraulisch verbreedbare laadvloer. In elkaar geschoven is de breedte met 1.600 mm compact te noemen, terwijl deze traploos kan worden versteld naar 3.650 mm. Bij de ladingbreedte ontstaat daardoor een maximale flexibiliteit, bijvoorbeeld voor de opname van maaidorsers met rupsaandrijving zonder demontage. Het 2-assige diepbed beschikt bovendien over opnames voor verbredingsplanken tussen de buitenliggers. Hierdoor ontstaat een steunvlak voor de steunpoot van opraapwagens of mesttanks.

Het opmerkelijke aanpassingsvermogen onderscheidt de MegaMAX ook bij de keuze van het stuursysteem. Het achterste onderstel kan bijvoorbeeld worden uitgerust met fuseesturing of onafhankelijke wielophanging. Hydraulische pendelassen vormen de ideale oplossing om oneffenheden in stegen, velden en toegangswegen gemakkelijk te overwinnen.

Veelzijdig onderweg tussen veld en erf

Maaidorsers, veldhakselaars, trekkers, silowagens en mesttanks kunnen ook gemakkelijk worden getransporteerd met een dieplader. Hydraulische dubbele of enkele oprijrampen bij de semidieplader vergemakkelijken het laden en lossen van landbouwmachines. Een vaste zwanenhals verlengt de laadvloer, terwijl de last met de hydraulisch scharnierende zwanenhals beter kan worden verdeeld. Geïntegreerde wielkuilen in de dieplader verlagen de totale hoogte om onder lage bruggen en door tunnels te rijden.


Succesverhalen