Kranen en uitrusting

Kraansystemen met verschillende afmetingen en de uitrusting ervan dienen om allerhande lasten in verticale richting te verplaatsen.

De hoofdtoepassing van kranen is de overslag van goederen naar een bepaald punt. Kranen worden ingezet voor het laden en lossen van schepen, spoorwagons en vrachtwagens, in montage- en fabricagehallen en magazijnen en bij hoogbouwprojecten.

Er bestaan vele bouwvormen en uitvoeringen, al naargelang het toepassingsgebied. Telescoopkranen, bouwkranen, rupskranen, RT-kranen, torenkranen, bovenloopkranen, portaalkranen, kraanschepen, mobiele kranen, laadkranen en grote kranen.

Op de verschillende opleggers van Faymonville worden kraansegmenten getransporteerd die kunnen worden opgedeeld in bovenwagens, onderwagens, rupsonderstellen, contragewichten, ballastgewichten, traliemastsegmenten, lieren en componenten van kranen. De transportoplossingen van Faymonville zijn al even omvangrijk als de mogelijkheden in de kraansector.

Kraanelementen van drager tot en met contragewicht

Innovatieve systemen garanderen in de kraansector een kostenefficiënt en vlot transport. De semidieplader MultiMAX is het economische en flexibele antwoord op talrijke uitdagingen in het kraansegment. Met aanpasbare diepladers met afneembare zwanenhals en een groot aantal diepbedopties kunnen kranen van alle gewichtscategorieën met een geoptimaliseerde hoogte worden getransporteerd.

De vlakke oplegger CargoMAX is de specialist voor het transport van kraanonderdelen en kraanballasten. Het versterkte chassis van de compacte ballastoplegger zorgt voor robuustheid in een uiterst veeleisende sector.

De modulaire voertuigseries CombiMAX en ModulMAX verenigen in hun technische samenstelling de mogelijkheid tot combinatie van kamkoppeling, kuil, add-on-beam-verlengligger, haakkoppeling en uitschuifbaarheid.


Succesverhalen