Geprefabriceerde onderdelen

Prefabelementen zijn geprefabriceerde bouwelementen van beton, hout of staal die zonder verdere bewerking kunnen worden gebruikt.

Bij de bouw van bouwwerken voor commercieel gebruik, vooral bij fabriekshallen en kantoorgebouwen, is het gebruik van geprefabriceerde bouwelementen normaal. In de woningbouw worden prefabbetonelementen eveneens gebruikt om hele huizenblokken op te richten.

Door de prefabricage wordt een hogere kwaliteit bereikt, omdat het samenvoegen van afzonderlijke elementen onder gecontroleerde omstandigheden in de fabriek en niet in de openlucht gebeurt. Met een uitschuifbare semidieplader en vlakke oplegger met binnenlader of de dollycombinatie, de voertuigoplossingen van Faymonville overtuigen bij het transport van dergelijke prefabelementen en lang materiaal door operabiliteit en efficiëntie.

De binnenlader en bijzonderheden ervan

De binnenlader van Faymonville is de specialist voor het transport van prefabbetonelementen. Het speciale voertuig met de productnaam PrefaMAX scoort onder andere door zijn uitschuifbaarheid, hydraulische palletvergrendeling, een gecertificeerd ladingzekeringsysteem, de hoge ladingveiligheid en zijn lage leeggewicht.

Geprefabriceerde bouwelementen van hout, staal of beton kunnen ook optimaal worden vervoerd met de semidieplader MultiMAX. De verschillende assystemen, gaande van pendelas, gedwongen gestuurde as, naloop gestuurde as tot onafhankelijke wielophanging, zijn zeer uitgebreid en veelzijdig.

Mogelijkheden voor de langste ladingen

Door de meermaals uitschuifbare laadvloer scoort de teletrailer van Faymonville ondertussen vooral bij het vervoer van zeer lange ladingen. De beproefde bogiesturing van de TeleMAX staat voor hoge manoeuvreerbaarheid en korte onderhoudsintervallen. Bij de vraag naar een bijzonder lage laadvloer biedt de fuseesturing bij de vlakke oplegger zich als favoriete variant aan. De hydraulische pendelassen garanderen daarentegen een opmerkelijke ascompensatie bij oneffen ondergrond.

Een andere variant bij het transport van prefabelementen wordt gedefinieerd door zijn dollyonderstel. De meesturende FLEXMAX-aanhanger bewijst zich vooral bij het transport van zelfdragend lang materiaal door zijn instelbare stuursysteem.