Boten, jachten & schepen

Faymonville biedt de nodige transportmiddelen om boten, jachten of schepen te transporteren tussen water en land.

Vrijheid op het water wordt pas mogelijk door boten, jachten en schepen. Ze worden steeds populairder voor buitengewone sport- en vrijetijdsbesteding. In het algemeen wordt pas vanaf een lengte van meer dan 10 m van een jacht gesproken, anders gaat het om boten.

De grootste privéjachten, vaak ook superjachten of megajachten genoemd, zijn inmiddels meer dan 180 meter lang en kunnen daarbij een snelheid van 20-36 knopen halen.

Van de weg op het water

Diepbedden en modulevoertuigen bieden onontbeerlijke transportoplossingen voor iedere uitdaging in de scheepsbouwindustrie. De diepbedopleggers van het type MegaMAX met afneembare zwanenhals en de verschillende diepbedvarianten brengen boten, jachten, schepen en zeilboten efficiënt naar hun bestemming. Er wordt gescoord met de zeer lage laadhoogte, het hoge nuttige laadvermogen en de in de lengte geoptimaliseerde laadvloer van de diepbedoplegger.

Om grote schepen of scheepsonderdelen te verplaatsen, wordt vaak een beroep gedaan op zwaar-transportmodules. Door de grote verscheidenheid aan combinaties vergroten modulaire opleggers de mogelijkheden. Door het samenspel van kamkoppeling, kuil, haakkoppeling en uitschuifbaarheid kan de CombiMAX worden afgestemd op ieder scheepstransport.

Door de add-on-beam-verlengligger, de draaischamel met spacerplatform, de jokeras of de trekdissel biedt het modulaire voertuig extra opties voor uitbreiding.