Diepladerritten bij permanente vorst in Finland

De firma Kosken Autokeskus Oy doorkruist het land met de nieuwe MegaMAX dieplader.

Bij de eerste inzet van de nieuwe 4-assige dieplader van onze Finse klant Kosken Autokeskus Oy staan meer dan 300 kilometer sneeuw en ijs staan op het programma. De MegaMAX heeft een 12,5 meter lange bosbouwmachine geladen, die naar de haven van Helsinki wordt gereden.

Bij temperaturen van circa 30 graden onder nul wordt veel gevergd van zowel mens als machine. De ijzige kou vormt echter geen probleem voor de rood-zwarte combinatie. 'Alles gaat uitstekend', meldt Helena Vahteri van Kosken Autokeskus Oy over de succesvolle première.

De MegaMAX-diepbedoplegger neemt een centrale rol in bij de transportopdrachten van het Finse bedrijf. Het voertuig mag tot 52 ton nuttig laadvermogen dragen, met een speciale vergunning is dit zelfs 67 ton. 'En uiteraard is de lage laadhoogte een voordeel', zegt Helena Vahteri.

'Wij transporteren veel verschillende machines. Met het nieuwe diepbed transporteren we ook grote ladingen op een doeltreffende en veilige wijze'. Voor de harvester gaat de reis verder naar het Europese vasteland.

Intussen staat een volgende opdracht reeds te wachten op de MegaMAX. Voor Kosken Autokeskus Oy is het nieuwe voertuig al snel een echte troef geworden voor de dagelijkse activiteiten.

De MegaMAX-diepbedoplegger neemt een centrale rol in bij de transportopdrachten van het Finse bedrijf. Het voertuig mag tot 52 ton nuttig laadvermogen dragen, met een speciale vergunning is dit zelfs
Delen opWhatsAppLinkedIn