Uitrusting voor in het hooggebergte

De Oostenrijkse bergen hebben meer te bieden dan alleen maar een adrenalinekick voor buitenatleten.

Ook voor transportbedrijven van zware goederen zijn de kronkelende wegen een echte uitdaging. De chauffeurs hebben nauwelijks de kans om van de unieke vergezichten te genieten.

Toen Hämmerle Spezialtransporte GmbH, uit Hard in Vorarlberg, over de weg van Bludenz naar Alberschwende in het Bregenzerwald een boorplatform met een gewicht van 55 ton vervoerde, werd volledige concentratie vereist. “De route die we moesten afleggen werd nog nooit eerder voor dit soort transport gebruikt. Wegens werkzaamheden aan een brug in de omgeving van de losplaats kon er van de gangbare route geen gebruik gemaakt worden,” aldus Fabian Hämmerle.

Dus moest hij een andere oplossing vinden. “De omweg via de ‘Bödele’ was een echte uitdaging. Zeer scherpe bochten en behoorlijk steile hellingen stonden ons te wachten. Niet te vergeten dat we die dag een totaalgewicht van ongeveer 100 ton moesten vervoeren.”

Bergen verzet je niet, die verover je!

Maar met de juiste apparatuur kan men zelfs de moeilijkste uitdagingen aangaan. Voor deze zware transportklus heeft Hämmerle Spezialtransporte GmbH gebruik gemaakt van de 2+4 VarioMAX dieplader van Faymonville. De technologie van het voertuig is misschien niet in staat om bergen te verzetten, maar kan wel bergen veroveren!

“De hydraulische sturing in combinatie met de pendelassen, maakten het voor ons gemakkelijker om de moeilijk bereikbare eindbestemming te bereiken.”

Naast hei– en boorapparatuur vervoert Hämmerle ook graafmachines, wielladers en industriële goederen met gespecialiseerde voertuigen van Faymonville. “Onze vloot is duidelijk verbeterd door deze aankoop. Dankzij de aslast van 12 ton mogen we in Oostenrijk en Zwitserland tot 72t zwaar materieel verplaatsen.” Dit heeft zeker nieuwe kansen gecreëerd voor Fabian Hämmerle en zijn familiebedrijf.

De veerweg van de ophanging biedt concurrentievoordelen

De 55 ton zware boormachine kwam veilig aan op de bestemming in Alberschwende. Het slagen van zulke projecten is vaak afhankelijk van de kleinste details. Fabian Hämmerle herinnert zich: “Dankzij de veerweg van de trailer konden we over een stoeprand rijden om vervolgens een haarspeldbocht te nemen. Indien de dieplader een kortere veerweg had gehad, was het transporteren van deze machine niet mogelijk geweest.”

Wat er ook gebeurt, Hämmerle kan volledig vertrouwen op de capaciteiten van de VarioMAX.

“Bij een ander project konden we dankzij de slag van 600 mm over een top rijden . Hiertoe was nog geen ander bedrijf in staat. Het bedwingen van veeleisende transportuitdagingen in het hooggebergte is een van de
troeven van de 2+4 dieplader van Faymonville.” 

VarioMAX diepbed van Hämmerle
VarioMAX diepbed oplegger van Hämmerle in Oostenrijk
VarioMAX dieplader van Hämmerle
VarioMAX diepbed van Hämmerle in Oostenrijk
Delen opWhatsAppLinkedIn