Spoorwegvoertuigen

Wanneer spoorwegvoertuigen van de rails worden gehaald of naar het spoor toe moeten worden gebracht, staat het transport steeds voor een bijzondere uitdaging.

Het transport van trams, treinstellen, locomotieven, motortreinstellen en wagons is veeleisend en vereist erg specifiek materieel. Niet alleen de totale hoogte is een uitdaging, maar ook het laadproces en de railgeleiding van de onderstellen.

De speciale voertuigen van Faymonville zorgen voor de mobiliteit van spoorwegvoertuigen naast het spoor. Ze verlaten de rails hierbij zowel voor de nodige onderhoudswerkzaamheden als voor de vervanging van wagons en motortreinstellen.

Speciale techniek voor speciale eisen

De semidieplader overtuigt door zijn praktijkgerichte opbouw en wendbaarheid. Bij het transport van railvoertuigen worden gemakkelijk gebogen assen in de oplegger gebouwd. Een echt pluspunt, want zo blijft de lading probleemloos onder de vereiste totale hoogtes, waardoor tunnels geen hindernis vormen. Deze assen bieden bovendien de optimale voertuigbreedte die bij dergelijke projecten beantwoordt aan de specifieke omstandigheden van het land. Zowel het laden als lossen van de MultiMAX overtuigt door eenvoudige hantering dankzij de verschillende oprijsystemen, waaronder de hydraulische dubbele oprijramp en de hydraulische enkele oprijramp.

Optilbare en neerlaatbare verlenging van de achterkant

Een andere technische finesse is de mogelijkheid van een railgeleiding in de laadvloer met verschillende spoorbreedtes. Deze variabiliteit is belangrijk, omdat de railvoertuigen naargelang het land van gebruik verschillende spoorbreedtes hebben. Een hydraulisch optilbare en neerlaatbare verlenging van de achterkant - een zogenaamde staander – dient om spoorwegvoertuigen veilig te laden en lossen en om de lastverdeling te optimaliseren. Met de geïntegreerde railverlengingen van de staander kan er snel een laadramp worden opgebouwd met een maximale helling van 2,5°. De opbouw gebeurt zonder heftrucks of dergelijke. Verder kan de verlenging van de achterkant een nuttig laadvermogen van maximaal 15 t tijdens het transport opnemen. Door dit hefboomeffect kan de trekker duidelijk worden ontlast en wordt de lastverdeling verder geoptimaliseerd.

Ook voor de zwaarste railvoertuigen

De reeks diepladers is de ideale oplossing om railvoertuigen met een geoptimaliseerde hoogte te transporteren. Er is keuze tussen de VarioMAX, VarioMAX Plus of onze MegaMAX. Er bestaan meerdere diepbedopties om het voertuig optimaal te bouwen voor het transport van railvoertuigen: verbreedbare hydraulische ketelbrug, platte ketelbrug en platte buitenliggende liggers.

Ook zwaar-transportmodules van het CombiMAX-modulesysteem komen dankzij hun grote verscheidenheid aan combinaties in aanmerking voor de zwaarste taken.


Succesverhalen