Bladelifter: de BladeMAX 650

Sterker dan alle anderen! De nieuw ontwikkelde 'bladelifter' met de productnaam BladeMAX is veruit de sterkste in zijn soort op de markt.

Met een draagvermogen van 650 mT kan deze de nieuwste megawieken zo bewegen dat deze veilig en efficiënt kunnen worden getransporteerd in beboste omgevingen, in bebouwde gebieden, langs nauwe passages of in bergachtig gebied.

Een flexibele werkwijze

Deze adapter wordt gemonteerd op een zelfrijder of tussen modulaire aslijnen, waarna de adapter dan wieken kan opnemen, deze tot een hoek van bijna 90° kan oprichten, deze kan zwenken en 360° om de eigen as draaien. Optioneel kan er zelfs een derde verticale draaias worden geïntegreerd, die bijkomend een zijwaartse zwenkhoek van 20° mogelijk maakt. Dit is een veel gekozen optie voor gebruik in dicht bebouwde gebieden.

Uniek voor de BladeMAX is het gepatenteerde kiep-mechanisme. Dankzij een goed doordachte hefboominrichting verhoudt de positie van het zwaartepunt zich beduidend stabieler dan bij conventionele inrichtingen, wanneer de wiek van verticale naar horizontale positie wordt bewogen. Bovendien blijft de constructie door deze werkwijze erg laag qua totale hoogte.

Stabiele opbouw, betrouwbare hantering

Het eveneens gepatenteerde stabiliteitscontrolesysteem garandeert een meer stabiele stand bij de handling. De gegevens van verschillende sensoren worden verzameld, naar de centrale controller gestuurd en hierdoor verwerkt. Alle veiligheidsrelevante informatie wordt permanent gecontroleerd. De operator krijgt een signaal zodra er kritische waarden worden benaderd. De speelruimte is echter aanzienlijk groter dan bij de tot nog toe bekende systemen het geval is.

Het samenwerken van elektronica, hydraulica en visualisering verhoogt de veiligheid bij de verplaatsing van het zwaartepunt wanneer de wieken worden bewogen. Hierbij heeft de BladeMAX geen contragewichten van ettelijke tonnen nodig.

Met de ontwikkeling van deze bladelifter opent de Faymonville-groep een nieuwe dimensie inzake het transport van wieken.

Bladelifter: de BladeMAX 650
Bladelifter: de BladeMAX 650
Bladelifter: de BladeMAX 650
Delen opLinkedIn