Bladelifter

De 'bladelifter' gamma met de productnaam BladeMAX.

Met draagvermogens van 650, 800 en 1000 mT kunnen deze de nieuwste megawieken zo bewegen dat deze veilig en efficiënt kunnen worden getransporteerd in beboste omgevingen, in bebouwde gebieden, langs nauwe passages of in bergachtig gebied.

Een flexibele werkwijze

Deze adapter wordt gemonteerd op een zelfrijder of tussen modulaire aslijnen, waarna de adapters BladeMAX650 en BladeMAX800 dan wieken kunnen opnemen, deze tot een hoek van bijna 90° kan oprichten, deze kan zwenken en 360° om de eigen as draaien. Optioneel kan er zelfs een derde verticale draaias worden geïntegreerd, die bijkomend een zijwaartse zwenkhoek van 20° mogelijk maakt. Dit is een veel gekozen optie voor gebruik in dicht bebouwde gebieden.

Met zijn laadvermogen van 1000 mT is de BladeMAX1000 de sterkste Bladelifter die verkrijgbaar is! Dit krachtige apparaat heeft twee bewegingsassen: de rotorbladen kunnen tot 60° worden opgetild en bovendien 360° worden gedraaid.

Uniek voor de BladeMAX650 en de BladeMAX800 is het gepatenteerde kiep-mechanisme. Dankzij een goed doordachte hefboominrichting verhoudt de positie van het zwaartepunt zich beduidend stabieler dan bij conventionele inrichtingen, wanneer de wiek van verticale naar horizontale positie wordt bewogen. Bovendien blijft de constructie door deze werkwijze erg laag qua totale hoogte.

Stabiele opbouw, betrouwbare hantering

Het eveneens gepatenteerde stabiliteitscontrolesysteem garandeert voor de BladeMAX650, BladeMAX800 en de BladeMAX1000 een meer stabiele stand bij de handling. De gegevens van verschillende sensoren worden verzameld, naar de centrale controller gestuurd en hierdoor verwerkt. Alle veiligheidsrelevante informatie wordt permanent gecontroleerd. De operator krijgt een signaal zodra er kritische waarden worden benaderd. De speelruimte is echter aanzienlijk groter dan bij de tot nog toe bekende systemen het geval is.

Het samenwerken van elektronica, hydraulica en visualisering verhoogt de veiligheid bij de verplaatsing van het zwaartepunt wanneer de wieken worden bewogen. Hierbij heeft de BladeMAX geen contragewichten van ettelijke tonnen nodig.

Met de ontwikkeling van deze bladelifter opent de Faymonville-groep een nieuwe dimensie inzake het transport van wieken.

Bladelifter - Technologieën
Bladelifter - Technologieën
Bladelifter - Technologieën
Delen opWhatsAppLinkedIn