Van een smederij tot wereldmarktleider!

Lokaal vakmanschap voor land- en bosbouwbehoeften

Lokaal vakmanschap voor land- en bosbouwbehoeften

Faymonville heeft zijn wortels in Rocherath, een klein dorpje in het Duitstalige gebied van België. De oorsprong gaat terug tot de 19e eeuw toen de familie Faymonville een klein dorpsatelier opzette, zeven generaties geleden. Hier werden bijvoorbeeld hoefijzers voor werkpaarden vervaardigd.

De ontwikkeling heeft zijn loop genomen. Tot het begin van de jaren zestig was het vervaardigen en verkoop van landbouwmachines en tractorcabines de belangrijkste activiteit van Faymonville. In 1962 bouwde Berthold Faymonville een nieuwe productiehal naast de deur, door de groeiende behoefte aan meer ruimte voor de vervaardiging van bosbouwvoertuigen voor lokale en regionale klanten.

Vanaf de jaren zestig is bijzonder transport de focus geweest

Vanaf de jaren zestig is bijzonder transport de focus geweest

Eind jaren zestig werd de eerste oplegger gebouwd en in 1973 de eerste dieplader voor het transport van glas. Dit segment heeft de ontwikkeling van Faymonville sterk beïnvloed door het grote aantal fabrikanten in de regio.

In 1977 werd een speciale binnenlader ontwikkeld voor het verticaal vervoeren van enorme glasruiten. In 1980 werd de eerste uitschuifbare oplegger met hydraulische besturing geproduceerd. Sindsdien richt Faymonville zich steeds meer op het gebied van speciaal vervoer.

Nieuwe productielocaties en snelle groei

Nieuwe productielocaties en snelle groei

De geboorteplaats van het bedrijf, Rocherath, door de jaren heen te klein geworden. Om dit probleem op te lossen werd in 1988 uitgebreid naar het nabijgelegen industriegebied van Büllingen. Na de dood van Berthold Faymonville namen zijn zonen Alain en Yves Faymonville in 1991 de leiding van het bedrijf over.

In de jaren negentig werd de voertuigenreeks voortdurend uitgebreid en de behoefte bleef toenemen. Nieuwe productielocaties in Luxemburg (2003) en Polen (2006) werden gebouwd. In de loop der jaren werden alle fabriekslocaties in meerdere stadia uitgebreid. 

Innovatieve ideeën voor de industrie

Innovatieve ideeën voor de industrie

Op bedrijfsniveau maakt Faymonville deel uit van de Faymonville-groep met het hoofdkwartier in Luxemburg, een internationaal gevestigde fabrikant van semi-diepladersdiepladersmodulaire voertuigen en zelfrijdende voertuigen voor de sectoren bijzonder en zwaar transport.

Naast Faymonville zijn door de jaren heen andere merken aan het productportfolio toegevoegd. Met het in 2012 gelanceerde MAX Trailer-concept heeft de Faymonville-groep een volledig nieuw innovatief principe geïntroduceerd: kwalitatief hoogwaardige voertuigen die die naar wens kunnen worden geconfigureerd met behulp van een modulair bouwsysteem.

De complete moderne leverancier

De complete moderne leverancier

In 2017 verwierf Faymonville Group de Italiaanse voertuigenfabrikant Cometto, een specialist in de ontwikkeling en productie van zware belastingmodules, zelfrijdende modulaire voertuigen en speciale gemotoriseerde zware vrachtvervoerders voor industriële toepassingen.

De unieke variëteit aan producten aangeboden door Faymonville, Cometto en MAX Trailer heeft de Faymonville-groep in staat gesteld zich te vestigen als leverancier van een compleet gamma producten op het gebied van zwaar en bijzonder transport. Het merkenportfolio van de Faymonville-groep omvat transportoplossingen voor servicelasten van 15 tot 25.000 ton ... en meer.