De NIEUWE HighwayMAX All-In-One voor Noord-Amerika

Eén voertuig, meerdere mogelijkheden!

Met innovatieve productreeksen en specifiek ontwikkelde technologieën verrijkt Faymonville de Noord-Amerikaanse transportsector. Nu wordt met de introductie van de HighwayMAX All-In-One een nieuwe mijlpaal gezet. Het wereldwijd succesvolle modulaire CombiMAX-concept dient hierbij als grondslag.

In tijden van economische uitdagingen is het basisidee bij investeringen in nieuw materiaal meestal dezelfde: welk middel kies ik om flexibel, winstgevend en duurzaam te kunnen werken? ‚Een dergelijke variabele en moderne allround oplossing is de HighwayMAX All-In-One‘, aldus Rainer Noe, productverantwoordelijke bij Faymonville, waarna hij de veelzijdigheid van het wegvoertuig uitlegt: ‚het modulaire concept kan worden ingezet als 3+6-diepbedcombinatie, als uitschuifbare semidieplader met negen assen of - in combinatie met een bijkomende Nitro-Booster - als 12-asser.‘

Maar daar houdt het niet mee op: ook voor de steeds sterker aanwezige windenergie-industrie heeft het concept een slag om de arm gehouden. Rainer Noe: ‚Want ook een configuratie als torenadapter-voertuig is mogelijk. En in de diepbedvariant kan het volledige gamma aan ketelbruggen, vlakke laadvloeren, graafmachinebruggen enz. worden geïntegreerd.

Ongekende flexibiliteit voor de meest verschillende opdrachten

De ombouw tot om het even welk van deze varianten verloopt snel en eenvoudig. De interfaces aan zowel het voorste als het achterste bogie maken een snelle uitwisseling van de componenten mogelijk. ‚Het motto van het modulaire CombiMAX-systeem is ook van toepassing op de HighwayMAX All-In-One: definieer je transportopdracht en stel je voertuig samen‘, zo beschrijft Rainer Noe de parallellen met de bekende Faymonville-productreeks. Industrieonderdelen, bouwmachines, windtorensegmenten, hijskraanonderdelen en andere zware ladingen kunnen op dit nieuwe product door geheel Noord-Amerika worden getransporteerd.

De modulaire opbouw zorgt ervoor dat transportbedrijven in de VS en Canada meer inzetmogelijkheden realiseren en dat met slechts een enkel voertuigconcept. Een hogere inzetbaarheid betekent bovendien minder kosten door materiaal dat stil staat. 

Maximale inzetbaarheid, minimale gebruikskosten

Voor een optimale manoeuvreerbaarheid op uitdagende trajecten zorgen de hydraulisch gestuurde assen voor- en achteraan en de pendelas-technologie met een veerweg van 24 inch (61 cm) en een stuurhoek tot wel 60°. Dankzij de extra sturing vormen zelfs de allerkrapste passages geen hindernis meer. Ook complexe ladingen liggen dankzij de instelbare verhouding tussen de koppelingsdruk en de aslast, resp. tussen de verschillende assen onderling, optimaal op het voertuig.

Wanneer de transportopdracht klaar is, kan de HighwayMAX All-In-One moeiteloos en binnen enkele minuten worden ingekort tot een minimale totale combinatielengte, waardoor het kostenplaatje bij lege
ritten aanzienlijk wordt gereduceerd.  

De beste verhouding tussen eigen gewicht en nuttig laadvermogen op de markt!

  • 3+6-diepbedoplegger

Wettelijk nuttig laadvermogen van maximaal 150.000 lbs (68 ton) bij een aslast van 20.000 lbs (9 ton)

  • 9-assige semidieplader

Wettelijk nuttig laadvermogen van maximaal 160.000 lbs (72,5 ton) bij een aslast van 20.000 lbs (9 ton)

  • 12-assige semidieplader incl. Nitro-Booster

Wettelijk nuttig laadvermogen van maximaal 207.000 lbs (93,8 ton) bij een aslast van 20.000 lbs (9 ton)

Datum van publicatie: 10/2022

De NIEUWE HighwayMAX All-In-One voor Noord-Amerika
De NIEUWE HighwayMAX All-In-One voor Noord-Amerika
De NIEUWE HighwayMAX All-In-One voor Noord-Amerika
De NIEUWE HighwayMAX All-In-One voor Noord-Amerika
Delen opWhatsAppLinkedIn