Wanneer de hoogte ertoe doet, wordt een beroep gedaan op de lage zelfrijder ModulMAX SP-E

De elektriciteitsnetbeheerder 50Hertz bevoorraadt in Rostock een magazijn met offshore-zeekabels.

Deze moeten bij schade aan een offshore-stroomtransfer-straat snel worden geleverd op de plek waar de schade zich heeft voorgedaan. De firma Krebs Korrosionsschutz GmbH verzorgt een dergelijke inzet met haar elektronisch gestuurde ModulMAX SP-E met 8-banden per aslijn in zelfrijdende modus.

Een van de kabelhaspels waarin de sterkstroomkabel liggend is opgerold moet van de magazijnhal naar de pier worden getransporteerd en via een mobiele kraan worden overgeladen op een schip. Voor deze taken heeft Krebs, naast de 36 aslijnen van de Cometto SPMT-vloot, met de 3000 mm brede Faymonville ModulMAX SP-E met 8 banden per aslijn inmiddels een nieuwe troef in handen.

Als 6-assige variant is deze zelfrijdende zwaar-transportmodule met elektronische sturing vanwege de beperkte doorrijhoogte van de halpoort voor deze opdracht de optimale keuze. Zelfverzekerd stuurt Stefan Krüger de ModulMAX SP-E met zijn 372 kW sterke powerpack in de laagste rijstand door de poort van de hal naar buiten. 'Slechts een handbreedte speling tussen de lading en de onderkant van de poort volstaat', verklaart hij met een knipoog over het gepresteerde precisiewerk.

Unieke twin engine-oplossing

Eigenlijk is de powerpack ontworpen om tot wel 48 aslijnen van de ModulMAX SP-E-zelfrijder aan te drijven. Met het 6-assige onderstel voor dit transport heeft de powerpack dan ook niet het minste moeite. Dankzij de unieke twin engine-oplossing is het echter op elk ogenblik mogelijk om de powerpack aan te passen aan de betreffende transportsituatie en voertuigcombinatie. Beproefde technologie van Cometto, verantwoordelijk voor de fabricage en het onderhoud van de zelfrijdende modulaire voertuigen binnen de Faymonville-groep. 

De bestuurder beslist hierbij of hij de powerpack met één of met beide dieselmotoren wil gebruiken. 'Voor het transport van de kabelhaspel gebruiken we motor B en gebeurt het transport met slechts 186 kW', legt projectleider Jörg Neuhäusel de procedure uit. 'Met deze unieke techniek kunnen we altijd verzekeren dat we zo weinig mogelijk brandstof verbruiken en dat de motor in zijn correcte temperatuurbereik wordt gebruikt.'

Zelfrijdende techniek voor offshore-projecten

Dankzij de elektronische meerwegssturing en een ascompensatie van 650 mm is het kinderspel om de 60 ton zware kabelhaspel met zijn diameter van 6 meter en zijn hoogte van 6,25 meter tot aan de laadplek te transporteren, waar de mobiele kraan - ook eigendom van Krebs - wacht. Hiermee levert de transporttechniek van de Faymonville-groep weer een succesvolle bijdrage aan de Duitse offshore-windenergieparken.

Wanneer de hoogte ertoe doet, wordt een beroep gedaan op de lage zelfrijder ModulMAX SP-E
De firma Krebs Korrosionsschutz GmbH verzorgt een dergelijke inzet met haar elektronisch gestuurde ModulMAX SP-E met 8-banden per aslijn in zelfrijdende modus.
Beproefde technologie van Cometto, verantwoordelijk voor de fabricage en het onderhoud van de zelfrijdende modulaire voertuigen binnen de Faymonville-groep.
Delen opWhatsAppLinkedIn