Een dag op pad met... ...Günter Willwert (Lehnen Company) en zijn semi dieplader

Daar gaan we! Günter Willwert pakt zijn sleutels en gaat snel naar zijn trekker en zijn semi dieplader.

Zijn agenda is volgeboekt en er is weer veel te doen. Er is geen tijd te verliezen op deze vroege ochtend. Hij zegt snel “goedemorgen” tegen zijn baas en springt in zijn truck.

“Als eerste laden we een 36t rupsgraafmachine op een bouwterrein op een snelweg”, zo beschrijft hij de eerste taak van hem en zijn mintgroene span. Günter Willwert heeft alles onder controle en houdt zijn hoofd altijd koel, zelfs in stressvolle momenten. Op de laadplaats is er nauwelijks ruimte. Afgezien daarvan maken enorme stapels grind het manoeuvreren nog ingewikkelder.

“Als deze semi dieplader niet gedwongen gestuurd was, zou ik hier vastlopen. Deze besturing is echt goud waard,” legt hij tevreden uit. De lastige manoeuvre lukt goed, zodat de machine vervolgens kan worden geladen.

Wilwert houdt zich als eerste bezig met de laadvloer. Hij moet de laadvloer tot 2,8 meter verbreden, zodat de graafmachine veilig op de oplegger geplaatst kan worden. “Met houten planken is dit altijd heel moeilijk en vermoeiend werk. Dankzij de hydraulische verbreding van onze MultiMAX semi dieplader, is dit geen probleem meer. We besparen veel tijd en geld”, voegt hij toe aan zijn opsomming van de voordelen van de nieuwe oplegger.

“Iemand heeft hier goed over nagedacht”

Het gevaarte hobbelt veilig over de opritten. Het ensemble trekt de aandacht van voorbijrijdende automobilisten die hun nek uitsteken om een glimp van het samenstel te kunnen opvangen. Günter Willwert begint met het vastzetten van zijn zware vracht. 

De 62-jarige is een echte expert, dankzij al zijn knowhow valt hem meteen op: “Iemand heeft hier goed over nagedacht. Dat kan je wel zien. De vele sjorogen zijn allemaal uiterst functioneel. Sommige haken kan je zelfs draaien.”

Passie en expertise

Günter Willwert houdt van zijn werk en werkt al bijna 43 jaar voor het bedrijf. De fanatieke fietser brengt een verfrissende en aanstekelijke passie met zich mee. Op de volgende bouwplaats staat een 4,2 meter hoge wiellader met een gewicht van 30 ton op hem te wachten.

Nu komen de wielkuilen van de MultiMAX oplegger aan bod. Günter Willwert lijkt op het heetst van deze dag immuun te zijn voor de hitte. De vrachtwagenchauffeur geniet van zijn werk. En de nieuwe MultiMAX semi dieplader draagt alleen maar bij aan zijn plezier. “Het is ons pronkstukje.”

Nu de laatste klus geklaard is, wordt het tijd om terug te gaan naar de bedrijfswerf in Sehlem. Günter Willwert zet de motor uit omdat zowel hij als ook zijn materieel een pauze verdiend heeft.

“Morgen begint alles weer van vooraf aan”, zegt Willwert terwijl hij zich klaarmaakt om te vertrekken. Hij neemt een verfrissend slokje water en sluit de deur achter zich, morgen staat weer een dag vol avontuur op hem te wachten.

MultiMAX semi dieplader is een bijzonder veelzijdige en omvangrijke opleggerserie
De MultiMAX semi dieplader van Lehne is uitgerust met een gieksleuf en wielkuilen
Delen opWhatsAppLinkedIn