Modulaire oplegger CombiMAX levert grotere ladingen

In de herfst ontving het bedrijf Graß ISL GmbH & Co. KG een verzoek om op korte termijn twee zeer grote 4-kamer tanks te verplaatsen.

Dit was een complex project met erg weinig voorbereidingstijd dat de zwaar-transport specialisten van Petershagen uit konden voeren dankzij hun CombiMAX-voertuig van Faymonville.

“We waren in staat om de deadline te halen dankzij de modulariteit en de korte configuratietijd”, legde de tevreden projectleider, Nico Graß, achteraf uit. De eerste uitdaging wachtte al voor het team van Graß voordat de job begon.

“Het lage eigengewicht van de CombiMax, in combinatie met de mogelijkheid om de lege combinatie te verkorten dankzij de Add-On-Beam verlengmogelijkheid, heeft ons geholpen de vergunning voor de onbeladen reis naar de laadlocatie zeer snel te verkrijgen.”

Dit unieke component van de CombiMAX hielp het Graß bedrijf “om bijna zonder beperkingen naar de locatie te rijden met een totale lengte van slechts 28 m. Er was ter plaatse bijna geen ombouwtijd nodig. Dankzij deze uitschuifbare Add-On-Beam werd de 5+7 combinatie eenvoudig uitgeschoven en was klaar om te worden beladen.”

Veilig, snel en ongecompliceerd

Het transport kon beginnen. De gehele procedure vereiste dat een tank (26 m lang, 5 m doorsnee - 88 t) werd verplaatst en naar een tijdelijke opslagplaats werd gebracht. Als volgende stap werd een tweede tank (24 m lang x 5,8 m doorsnee - 105 t) verplaatst naar de andere kant van deze locatie.

Hier werd deze met twee mobiele kranen gelost en tijdelijk opgeslagen tot het naar zijn definitieve bestemming zou gaan. De laatste stap betrof het vervoer van de eerste containertank terug naar de productiehal. 

Voor Nico Graß was dit een project dat was gemaakt voor de CombiMax dankzij zijn vele mogelijkheden. “De rangeerruimte op het bedrijfsterrein waren erg krap en het terrein was heuvelachtig. Dankzij de grote stuurhoek van de pendelassen, de optimale aanpasbare stuurgeometrie en de hoogteslag van 600 mm, konden we het vervoer veilig, snel en zonder complicaties uitvoeren.”

Vergroting laadvermogen tot 150 t

Met de CombiMAX componenten haalde het Graß-bedrijf de maximale flexibiliteit voor de hoogste laadvermogen in huis. Of het nu voor het transport van transformators, ketels, onstructies, persen of machineonderdelen.

“De CombiMAX-set verhoogde ons laadvermogensbereik tot over de 150 t. “Maar dat is niet het enige”, vervolgde Nico Graß. “In de praktijk is het een groot voordeel dat wij, dankzij de modulariteit, ook eenvoudig met lagere asbelastingen kunnen rijden door meer assen te gebruiken.”

Definieer en combineer – het meegeleverde softwareprogramma biedt dagelijkse ondersteuning bij Graß. “We kunnen het gebruik van het voertuig verhogen dankzij de vele combineer mogelijkheden.” Een set vol mogelijkheden opende nieuwe deuren voor het team.

“Er zijn geen beperkingen aan onze flexibiliteit dankzij onze 12-aslijnen, de vele verschillende diepbedden, de Add-On-Beam uitschuifbalk en de doorlopende gieksleuf.” 

Modulaire oplegger CombiMAX levert grotere ladingen
Delen opWhatsAppLinkedIn