MegaMAX dieplader pronkt tijdens uitzonderlijk vervoer door Zwitserland

Het planningsteam van Samuel Amsler AG moet met veel aspecten rekening houden bij het transport van een stalen container van 24 ton.

De hoge lading, het moeilijke transporttraject en ettelijke hindernissen. Een heleboel uitdagingen waarop de MegaMAX-dieplader met 2 assen van Faymonville de technische antwoorden biedt.

De halfronde container wordt van het binnenschip in het Zwitserse Muttenz op het diepbed geladen. Het af te leggen traject tot aan de losplaats in Emmen nabij Luzern is 100 kilometer lang. “De totale treklengte van 32 meter is voor de op- en afritten van de autosnelwegen echt wel lastig”, aldus Jeannette Schmidmeister, medewerkster van Amsler, over de eerste hindernissen die het chauffeursteam moet nemen. Maar daar houdt het niet mee op: “De vangrails aan weerszijden die tot 130 centimeter hoog zijn, vormen een uitdaging voor ons. En bij de vele rotondes is het op- en afrijden een moeilijk moment. Met deze lange asafstanden moet er in de bochten ook worden gelet op de diameter.”

Pendelassen als effectieve hulp

De diepbed oplegger MegaMAX van Faymonville is op zulke transportopdrachten voorzien. Jeannette Schmidmeister somt op welke technische aspecten het team van Amsler helpen om met de vracht van 21 meter door te rijden. “Doordat het onderstel maximaal 600 millimeter kan worden opgetild en neergelaten, kan er met de vracht die 1,86 meter uitsteekt gedeeltelijk over vangrails en verkeerstekens worden gereden. En door de stuurhoek van 60° van de pendelasbogie kunnen we alle afslagmanoeuvres tot een goed einde brengen.”

Daarvoor is teamwerk nodig en dat verloopt bij Samuel Amsler AG uitstekend. Een goed oog en precies reagerende techniek vormen samen de succesformule. “De draadloze afstandsbediening van de nasturing van het onderstel is ideaal”, weet Jeannette Schmidmeister over de nasturing te vertellen. “De begeleider manoeuvreert het onderstel aan het einde van het transport daarbij op de centimeter nauwkeurig door de knelpunten: een echte opluchting voor de chauffeur.”

Inbouwelementen van de dieplader flexibel inzetbaar

Na een nachtrit komt de rood-witte combinatie veilig en wel in Emmen aan, waar de stalen container van de MegaMAX wordt afgeladen. Maar van een rustpauze is amper sprake, want het diepbed is overal geliefd en wordt dan ook vaak ingezet bij Samuel Amsler AG. “Hoge nuttige laadvermogens dankzij een laag eigengewicht, een optimale kosten-batenverhouding en een stabiele constructie”, vat Jeannette Schmidmeister als voordelen samen. En omdat het wagenpark meerdere diepladers van Faymonville heeft, moet er ook worden benadrukt dat Amsler alle inbouwelementen, zoals liggers en dwarsbalken, flexibel op verschillende voertuigen kan monteren naargelang de opdracht.

Doordat het onderstel maximaal 600 millimeter kan worden opgetild en neergelaten, kan er met de vracht die 1,86 meter uitsteekt gedeeltelijk over vangrails en verkeerstekens worden gereden.
De diepbed oplegger MegaMAX van Faymonville is op zulke transportopdrachten voorzien.
Het planningsteam van Samuel Amsler AG moet met veel aspecten rekening houden bij het transport van een stalen container van 24 ton op zijn Faymonville dieplader.
Delen opWhatsAppLinkedIn