Nieuw! De windtorenadapter voor zelfrijders

De component, gemonteerd op een 4+7-dolly, vult de laatste leemte in het Faymonville-gamma.

Het voertuig maakt vooraan gebruik van een luchtgeveerde 4-assige dolly, – naar keuze met 17,5“- of 22,5“-banden – die kan worden uitgevoerd voor 6x4- en 8x4-trekkers, of voor 8x4- en 10x4-trekkers.

‚Voor het eerst kunnen ook 10x4-trekkers voor dergelijke opdrachten worden ingezet. De verschillende basisvarianten en ook de bandenopties maken het concept uiterst interessant voor de gebruikers‘, verklaart productverantwoordelijke Rainer Noe over de flexibele benadering.

Voor torens met inwendige of uitwendige flens

Beide geïnstalleerde torenadapters maken het mogelijk om de torensegmenten in een 3-puntsopname of 4-puntsopname te dragen, zonder gebruik van bijkomende frames. De onderdelen zijn in hun basisuitrusting ontworpen voor inwendige diameters van 2650 tot 5400 millimeter.

‚Indien nog grotere torensegmenten moeten worden getransporteerd, is een uitbreiding tot een binnendiameter van 6300 mm beschikbaar‘, vertelt Rainer Noe over de oplossing voor mogelijke XXL-versies.

Beide adapters zijn ontworpen voor maximale flexibiliteit, want ook segmenten met een uitwendige flens kunnen worden opgenomen. Zelfs het transport van verschillende gondels is mogelijk met dit systeem. De verticale slag van 1600 millimeter biedt de mogelijkheid om hoge hindernissen, zoals rotondes, vangrails of rijwegbegrenzingen, te passeren wanneer deze voorkomen op het traject.

Maximale bedrijfsveiligheid is prioriteit

De 7-assige dolly zet intussen nieuwe maatstaven inzake de rijveiligheid. ‚Van alle aanbieders zijn wij degenen die hier exclusief met een hydraulische vering werken. Dit principe maakt het mogelijk om de dolly aan één kant op te heffen of neer te laten om bij kritische passages de stabiliteit van het konvooi nogmaals duidelijk te verbeteren‘, vertelt Rainer Noe over de gebruikte technologie.

‚Het stuursysteem beschikt over vier stuurcilinders voor de voorste sturing en vier stuurcilinders voor de achterste sturing. Voor een verdere optimalisatie van de veiligheid is de voertuigbreedte vastgelegd op 2750 millimeter.‘ Hydraulische en mechanische beveiligingssystemen verhinderen een ongewenst zakken of inschuiven van de adapter. De algemene bediening is intuïtief en ontworpen met eenvoud in gedachten.

De gebruiker bevindt zich dankzij de standaard afstandsbedieningen bij het hanteren van de adapter steeds in een veilige zone en heeft een perfect overzicht over het opladen en afladen.

Alles voor de windenergie

Windenergieprojecten omvatten het transport van torensegmenten, naven, gondels en wieken.

Met uitschuifbare semidiepladers, multifunctionele diepbedvarianten, XXL plateau-opleggers, zwaartransportmodules en zelfrijders van de Faymonville-groep worden alle onderdelen van een windpark snel en kostenefficiënt verplaatst.

Het aanbod wordt nog vervolledigd door speciale uitrusting zoals de Bladelifter voor het transport van wieken bij de laatste kilometers, of windtorenadapters met erg groot hefvermogen.

Datum van de publicatie: 02/2024

Nieuw! De windtorenadapter voor zelfrijders
Nieuw! De windtorenadapter voor zelfrijders
Delen opWhatsAppLinkedIn