Wanneer de sky niet de limit is

Ruimteonderzoek is een van de grootste uitdagingen voor de mens.

Veel landen voeren prestigieuze projecten uit om nieuwe kennis over het universum te verwerven. Naast wetenschappelijke doeleinden is er ook een praktische reden om de hoogste atmosferen te willen bereiken.

Om de wereldwijde communicatie verder te verbeteren, moeten er nieuwe en krachtigere satellieten worden gelanceerd. 

Raketmissie in Zuid-Korea

In Zuid-Korea wordt na een maandenlange voorbereiding de langverwachte missie aangevat voor het lanceren van een drietraps Nuri-draagraket. Dit project werd met eigen, in het land zelf ontwikkelde technologieën tot stand gebracht.

De fabrikant van de 22 ton zware raket is het Korean Aerospace Research Institute KARI. Het Naro Space Center in Goheung in de provincie Zuid-Jeolla is het toneel van deze gebeurtenis met grote nationale allure. 

Een mijlpaal voor de Koreaanse luchtvaart- en ruimtevaartindustrie

Het geheel is een sleutelproject voor de Koreaanse luchtvaart- en ruimtevaartindustrie, die hierbij vertrouwt op de betrouwbare transporttechnologie van Faymonville.

De raket wordt op twee 5-assige, zelfrijdende ModulMAX modules, in open verband met draaischamels, over ongeveer 2 kilometer van het montagegebouw naar het lanceerplatform getransporteerd. ‚We zijn erg trots‘, verklaart het team van handelspartner Bokook, dat de klant ter plaatse ondersteunt met zijn technische vakkennis. De voertuigcombinatie heeft een totale lengte van 47,5 meter en een totaal brutogewicht van 200 ton, inclusief de draagstructuur van de raket.

Wanneer het geheel zoals voorzien in positie is gebracht, begint de countdown: ... 3, 2, 1 .......Go! De ogen richten zich op de hemel, alle deelnemers zijn erg benieuwd naar de lancering van de raket.

Veiligheid komt op de eerste plaats

De Nuri-raket wordt aangedreven met vloeibare brandstof, bestaande uit kerosine en vloeibare zuurstof. De witte kolom beweegt meer en meer weg uit het gezichtsveld.

De Faymonville-modules zijn een van de belangrijke puzzelstukken bij dit project. Het modulaire voertuig overtuigt met zijn eenvoudige en veilige hantering, zelfs met een dergelijk gevoelige lading aan boord.

Wanneer de sky niet de limit is
Wanneer de sky niet de limit is
Wanneer de sky niet de limit is
Delen opWhatsAppLinkedIn