Van Grinsven met nieuwe dieplader van Faymonville door Europa

Zagreb ligt ongeveer 1.250 km van het Nederlandse dorp Schaijk.

Het lospunt voor een stalen behuizing van 38 t die het bedrijf Van Grinsven B.V. transporteerde met zijn nieuwe 3-assige dieplader van Faymonville.

Het was een succesvolle première die de oranje voertuigcombinatie van Kroatië over Slovenië, Oostenrijk en Duitsland tot in Nederland voerde. De verwachtingen van de nieuwe aankoop werden vervuld. “De nieuwe ketelbrug met uitneembare laadvloer biedt ons veel mogelijkheden”, vertelt bedrijfsdirecteur Marco Van Grinsven. Hij licht de praktische voordelen toe. “De afstandsbediening maakt een groot verschil. Je moet niet meer uitstappen om de zwanenhals en de stuurinrichting (indien nodig) aan te sturen. Alles gebeurt op afstand en dat is natuurlijk veiliger.”

Verlengkokers bieden meer mogelijkheden

De in het wit gehulde vracht met een ladinglengte van 12,5 m benutte het potentieel van de dieplader maar gedeeltelijk. De uitschuifbare laadvloer biedt met de bijkomende inbouwbare verlengkokers zelfs plaats voor goederen tot 21,4 m, waardoor er zich voor Marco Van Grinsven nieuwe toepassingsgebieden aandienen: “Door zijn veelzijdige eigenschappen blijkt het diepbed van Faymonville een echte aanwinst voor ons wagenpark te zijn.”

De stalen behuizing legde de weg stevig vastgesjord op de MegaMAX door Europa af. Veiligheidsaspecten spelen een belangrijke rol bij de bouw van voertuigen. “Talrijke sjorpunten op de robuuste laadvloer houden de lading op zijn plaats”, beschrijft Marco Van Grinsven. De dieplader met een basisbreedte van 2.750 mm past perfect binnen het profiel van zijn bedrijf met als kernactiviteit nationaal en internationaal uitzonderlijk vervoer, zwaar transport en kraanverhuur. Het Nederlandse bedrijf koos niet alleen op basis van de kwaliteit voor Faymonville, want Marco Van Grinsven bleek ook erg tevreden te zijn met het “doelgerichte verkoopadvies en de after-sales-service.”

Nog een dieplader erbij

Van Grinsven B.V. weet wat Faymonville te bieden heeft en schat dit. Binnenkort volgt er nog een dieplader met 3 assen van het type MegaMAX, ditmaal met een basisbreedte van 2.540 mm. En voor de zwaarste transportopdrachten kiezen de experts al enkele jaren voor hun CombiMAX-modulesysteem. Op dat vlak kwam er onlangs al een tweede combinatie als 5+7-uitvoering bij.

Van Grinsven met nieuwe dieplader van Faymonville door Europa
Van Grinsven met nieuwe dieplader van Faymonville door Europa
Van Grinsven met nieuwe dieplader van Faymonville door Europa
Delen opWhatsAppLinkedIn