Faymonville CombiMAX maakt een historisch transport mogelijk in Mozambique

Voor een offshore project in Zuid-Afrika, nemen modulaire CombiMAX-combinaties een belangrijke taak op zich bij de aanlevering van loodzwaar material.

Maritieme engineering speelt een sleutelrol in de wereldwijde sector van zware hijs- en hefwerkzaamheden.

Grote onderdelen voor een gasproject zijn beginnen binnenkomen in Mozambique en worden deels opgeslagen in Maputo, in het zuiden van het land. 12 kilometer aan kettingen en meer dan 60 haspels arriveren overzee. Terwijl de haspels met een hoogte van meer dan 5 meter 65 ton wegen, kunnen de afzonderlijke kettingen en hun stalen bakken tot wel 150 ton wegen.

Voor het transport ervan van de haven naar een opslagsite zet het team van Transportes Lalgy in totaal 18 Faymonville CombiMAX-aslijnen in, geconfigureerd als twee modules met 8 en 10 assen, beide met zwanenhals.

De modulaire CombiMAX opent nieuwe mogelijkheden

Algemeen directeur Aly Lalgy acht zich een gelukkig man sinds hij drie jaar geleden zijn eerste modulaire trailers aankocht. 'Deze aankoop opende meer mogelijkheden voor ons bedrijf in het zwaartransportsegment. De kwaliteit en betrouwbaarheid van de Faymonville-voertuigen, evenals de grondige opleiding, waren en zijn doorslaggevende factoren voor de succesvolle uitvoering van dit project en vele andere projecten in Maputo.'

Lalgy had al enkele jaren een 7-assige CombiMAX-combinatie in dienst, dewelke recent het gezelschap kreeg van een tweede exemplaar met 11 aslijnen en vele accessoires. Mijnbouw- en bouwmachines op een graafmachinebrug, mobiele kranen of industriële goederen op een extra lage ketelbrug of uitzonderlijk lange ladingen met de add-on-beam: de specialisten uit Mozambique kunnen nu op een elk ogenblik tot drie verschillende combinaties opbouwen, waardoor ze hun aanbod qua transportoplossingen heel sterk diversifiëren. Met deze nieuwe uitbreiding werden ze een toonaangevende speler in de regio en kunnen ze nu een groot aantal zwaartransportopdrachten aan.

Professionalisme en ondersteuning van Faymonville

Voor de recente opdracht in Maputo werkten ze samen met Bolloré Transport & Logistics en hun O&G-projectmanager Michael De Abreu. Hij deelt de positieve ervaring met de apparatuur van Faymonville: 'Ik heb vroeger al eens het geluk gehad om te kunnen profiteren van het professionalisme en de ondersteuning van Faymonville bij een bijzonder groot windenergieproject in Oost-Afrika, waarbij gebruik werd gemaakt van meerdere TeleMAX-plateau-opleggers.' Vandaag is Michael De Abreu tevreden dat hij deze indruk kan bevestigen in Mozambique. 'Ik was verheugd om van onze oude partner Lalgy te horen dat ze Faymonville-apparatuur gebruiken voor onze aanmeringsoperaties in Maputo, en om opnieuw de ondersteuning van Faymonville te ervaren bij de voorbereiding van de projecten.'

De opdracht in Maputo was uitdagend, maar Lalgy en Bolloré Transport & Logistics konden vertrouwen op geavanceerde apparatuur en een deskundige zakenpartner. Michael De Abreu onderstreept: 'Ik wil met name Faymonvilles ondersteuning tijdens de gehele scheepsoperatie benadrukken, omdat dit heeft bijgedragen aan de succesvolle hantering van de eerste meerkettingen ooit in Mozambique.'

Voor een offshore project in Zuid-Afrika, nemen modulaire CombiMAX-combinaties een belangrijke taak op zich bij de aanlevering van loodzwaar material.
Grote onderdelen voor een gasproject zijn beginnen binnenkomen in Mozambique en worden deels opgeslagen in Maputo, in het zuiden van het land.
12 kilometer aan kettingen en meer dan 60 haspels arriveren overzee.
Terwijl de haspels met een hoogte van meer dan 5 meter 65 ton wegen, kunnen de afzonderlijke kettingen en hun stalen bakken tot wel 150 ton wegen.
Lalgy had al enkele jaren een 7-assige CombiMAX-combinatie in dienst, dewelke recent het gezelschap kreeg van een tweede exemplaar met 11 aslijnen en vele accessoires.
Delen opWhatsAppLinkedIn