XXL-wiek transporteert Prangl met de WingMAX

Drie nieuwe teletrailers worden ingezet om rotorbladen met onder andere lengtes van meer dan 70 meter te transporteren.

Tussen de Oostenrijkse onderneming Prangl en Faymonville bestaat al jaren een nauwe samenwerking inzake voertuigtechniek voor uitzonderlijk en zwaar transport. Nu zetten de partners de schouders onder een nieuw toekomstgericht project: drie nieuwe WingMAX-teletrailers worden voortaan ingezet voor het transport van XXL-windmolenwieken.

Prangl ziet zichzelf op het vlak van windenergieopdrachten als totaaldienstverlener. De onderneming dekt namelijk het volledige dienstverleningsspectrum, gaande van het transport van de installatieonderdelen tot en met de opbouw van de windturbines. De drie nieuwe WingMAX-teletrailers zullen worden ingezet om rotorbladen met onder andere lengtes van meer dan 70 meter te transporteren naar de installatieplek. Daarbij komt het transport met de WingMAX overeen met de kwaliteit en duurzame manier van werken waarvoor de onderneming bekend staat.

Maximale mobiliteit met de langste wieken

'De enorme uitslag van de zwanenhals, de langst mogelijke laadvloer van de 4-voudig uitschuifbare oplegger en de sterke 19.5"-pendelassen zijn een winnende combinatie en een echte aanwinst voor de windenergie-industrie', vat de Faymonville-verkoopmedewerker Mario Balter de kernpunten van de WingMAX-serie samen. De technische uitrusting vereenvoudigt de hantering met de lange wieken. 'Een verschuifbaar laststeunpunt voor het wiek-kantelframe maakt het mogelijk om de teletrailer zelfs onder last te verkorten. Deze handige functie is een grote hulp om bochtige routes eenvoudiger te kunnen passeren.' Na in detail te zijn geïnstrueerd door een expert van Faymonville, is het Prangl-team helemaal klaar voor het echte werk.

Prangl GmbH is een internationaal actief familiebedrijf met 16 vestigingen in zes landen. In totaal stelt het bedrijf bijna 700 werknemers te werk. Door een voortdurende groei ontwikkelde Prangl zich tot een in heel Europa actieve en sterk gespecialiseerde onderneming inzake transport, hijswerkzaamheden en logistiek. 

Drie nieuwe teletrailers worden ingezet om rotorbladen met onder andere lengtes van meer dan 70 meter te transporteren.
XXL-wiek transporteert Prangl met de Faymonville WingMAX
De enorme uitslag van de zwanenhals, de langst mogelijke laadvloer van de 4-voudig uitschuifbare oplegger en de sterke 19.5"-pendelassen zijn een winnende combinatie en een echte aanwinst.
Delen opWhatsAppLinkedIn