Een ModulMAX als aanvullende oplossing voor het bedrijf Transportes Machado

Om hun mogelijkheden zowel op de weg als op het terrein uit te breiden heeft het gespecialiseerde bedrijf een nieuw 6-assig modulair ModulMAX-voertuig.

Transportes Machado uit Portugal is gespecialiseerd in de sector van zware hefwerkzaamheden en zwaar vervoer.

Om hun mogelijkheden zowel op de weg als op het terrein uit te breiden heeft het gespecialiseerde bedrijf een nieuw 6-assig modulair ModulMAX-voertuig met zwanenhals en twee aangedreven aslijnen, in ontvangst genomen. Het aandrijfsysteem ervan kan in drie verschillende modi werken.

ModulMAX-moduletrailers laten drie verschillende aandrijfmodi toe

De Assist Mode (assistentiemodus) biedt voor een getrokken combinatie extra tractievermogen wanneer de snelheid onder een bepaalde limiet daalt, bijv. bij bergop rijden.

Vanaf een bepaalde snelheid, of wanneer geen extra tractie vereist is, schakelen de aandrijfassen over op de Trailer Mode (opleggermodus), waarbij ze simpelweg in vrijloop worden gezet en het voertuig tot een snelheid van 80 km/u kan worden getrokken.

Ten slotte is er nog de Self-Propelled Mode (zelfrijdende modus), dewelke deze ModulMAX-combinatie met 17,5" dubbellucht en een basisbreedte van 3000 mm in staat stelt om volledig autonoom, dus zonder trekker, te opereren. Het nodige vermogen voor de Assist Mode of de Self-Propelled Mode wordt geleverd door een powerpack-unit.

Combineer zwaar vervoer over de weg met het positioneren en installeren van de lading op de site

De nieuwe uitrusting past perfect binnen de activiteiten van Machado, vermits het materiaal toelaat om zwaar vervoer over de weg van industriële onderdelen - zoals transformatoren, generatoren of persen - te combineren met het positioneren en installeren ervan op de plek van bestemming, gebruik makend van speciale portaalkranen, verreikers enz.

Bovendien vult de nieuwe uitrusting de bestaande Faymonville-opleggers of van hun vloot aan, bestaande uit een 4-assige MultiMAX dieplader en een 3-assig MegaMAX diepbed met extra laag uitschuifbaar diepbedplateau.

Een gedetailleerde cursus, gegeven door de specialisten van Faymonville, reikte het team van Machado alle nodige knowhow aan om aan de slag te kunnen gaan met hun nieuwe moduletrailer!

Veel succes, en veel plezier bij het werken met dit sterke modulaire ModulMAX-voertuig!

Een ModulMAX als aanvullende oplossing voor het bedrijf Transportes Machado
Een ModulMAX als aanvullende oplossing voor het bedrijf Transportes Machado
Een ModulMAX als aanvullende oplossing voor het bedrijf Transportes Machado
Delen opWhatsAppLinkedIn