Nieuw voor de landbouw

Nieuwe ontwikkelingen vinden plaats in alle branches. Daarop reageren en technische oplossingen aanbieden behoort tot de sterktes van de Faymonville-groep.

Voor transportopdrachten in de landbouwsector kwam er onlangs een nieuw ontwikkelde 2-assige diepbedoplegger in het programma. 

‚Het laadvlak van de MegaMAX kan hydraulisch worden aangepast. In elkaar geschoven is de breedte met 1600 mm compact te noemen, terwijl deze traploos kan worden versteld naar 3650 mm. Inzake ladingbreedte bieden we zo de grootst mogelijke flexibiliteit‘, vat productverantwoordelijke Rainer Noe de voordelen voor bedrijven uit de landbouwsector samen.

‚Allerhande landbouwmachines tot een eigengewicht van maximaal 33 ton kunnen hierdoor worden geladen.‘

Zonder demontage van de rupsaandrijving

Bij een van de eerste inzetten van deze 2-assige variant transporteerde de Franse klant Translyre een maaidorser met rupsaandrijving. Deze techniek reduceert de bodemdruk bij een zachte
en drassige ondergrond. Dat maak oogsten ook in moeilijke omstandigheden mogelijk.

De machine met een basisbreedte van 3500 mm werd op het flexibele en uitschuifbare diepbed vervoerd, zonder demontage van de rupsaandrijving. Hierdoor bleef veel ombouwwerk bespaard en kon de machine snel naar een volgende inzetplek.

Sterke rijgedrag op onverharde wegen

Het nieuwe 2-assige diepbed beschikt bovendien over steunpunten voor verbredingsplanken tussen de hoofdliggers. Hierdoor ontstaat een afsteunpunt voor de steunpoot van opraapwagens of giertanks. De pendelastechnologie zorgt voor nog andere voordelen op het vlak van het rijgedrag.

Dankzij de hoogteslag van 600 mm kunnen oneffenheden in nauwe doorgangen en bij opritten gemakkelijk worden overwonnen. De stuurhoek van 60° is dan weer handig bij het manoeuvreren op krappe plekken zoals bijvoorbeeld op een erf of bij erg bochtige veldwegen.

Nieuw voor de landbouw - Nieuws
Nieuw voor de landbouw - Nieuws
Nieuw voor de landbouw - Nieuws
Delen opWhatsAppLinkedIn