Drie centimeter speling voor motor van 325 ton

Precisietechniek helpt Krebs om vijf aandrijfeenheden te verplaatsen in Cuxhaven.

Bij de diepwaterterminal van Cuxport is er altijd wel wat speciaals aan de gang. Bij het overslagcentrum met multimodale verbinding worden de meest verscheiden goederen verscheept voor hun reis naar hun inzetlocatie, waar ook ter wereld.

Ditmaal staan er vijf dieselmotoren van MAN klaar in een van de vele loodsen. Het bedrijf Krebs Korrosionschutz GmbH is verantwoordelijk voor het transport van de loods naar de kade.

Soeverein door het oog van de naald

Voor de opdracht stelden de specialisten van Krebs een zelfrijdende zwaar-transportmodule als 12-assige variant met een Power Pack van 372 kW samen. Het is de perfecte configuratie om achtereenvolgens de telkens 325 ton zware motoren op te nemen en naar buiten te manoeuvreren.

Hierbij is echter telkens een goed oog en een rustige hand van de operator vereist bij het sturen. De grote uitdaging zit hem namelijk in de passage van de poort van de loods: de laadvloerhoogte in rijstand van de combinatie van module met lading bedraagt 8,07 meter. De bovenkant van de poort bevindt zich op 8,10 meter ... daar is nog net een handbreed ruimte over.

Precisietechnologie met elektronische sturing

Dit is echter voldoende, wanneer men kan vertrouwen op de precieze transporttechniek van de 3000 mm brede en met 8 banden per aslijn uitgeruste ModulMAX, legt Krebs-supervisor Jörg Neuhäusel uit over de veeleisende omstandigheden. De elektronische sturing maakt op de millimeter nauwkeurig werken mogelijk en de 4,5 meter brede combinatie stuurt veilig door het oog van de naald de open lucht in.

Hier ligt dwarsscheeps een pontonkraan klaar, die de motoren zonder enige problemen het vrachtschip in hijst. En zo kan dan de reis over de oceaan beginnen.

Datum van publicatie: 08/2022

Ditmaal staan er vijf dieselmotoren van MAN klaar in een van de vele loodsen.
Het bedrijf Krebs Korrosionschutz GmbH is verantwoordelijk voor het transport van de loods naar de kade.
Voor de opdracht stelden de specialisten van Krebs een zelfrijdende zwaar-transportmodule als 12-assige variant met een Power Pack van 372 kW samen.
Het is de perfecte configuratie om achtereenvolgens de telkens 325 ton zware motoren op te nemen en naar buiten te manoeuvreren.
Delen opWhatsAppLinkedIn