Eerste Faymonville voertuigen voor Mammoet Americas Holding, Inc.

Twee nieuwe 9-assige HighwayMAX opleggers zijn afgeleverd voor diverse zware transporttaken in Noord-Amerika.

Het Amerikaanse team van wereldspeler Mammoet kan vanaf nu rekenen op de mogelijkheden van twee nieuwe 9-assige HighwayMAX trailers voor diverse heavy haul missies in Noord-Amerika.

Met al haar competenties op verschillende gebieden van zwaar transport, weet Mammoet precies welke technologie hen in staat stelt om hun bedrijf verder te laten groeien en nieuwe mogelijkheden voor de toekomst te bieden. De speciale trailers van Faymonville maken het mogelijk om de opbouwtijd voor het laden te verkorten en het leeggewicht te verlagen om het laadvermogen te verhogen. En zoals alle Faymonville opleggers zijn ze gebruiksvriendelijk en eenvoudig te bedienen.

HighwayMAX opleggers zijn veelzijdig

De nieuwe HighwayMAX van Mammoet staat een wettelijk laadvermogen toe van meer dan 174.000 lbs bij 20.000 lbs per as en een technisch laadvermogen van meer dan 249.000 lbs. "De king-pin-steering met tegengestuurde assen zorgt voor de nodige wendbaarheid", legt Faymonville Sales Manager Paul Hönen uit. "De pendelassen met een hydraulische slag van 23 ⅝" en een stuurhoek tot 60° maken de trailer zelfs klaar voor moeilijke wegomstandigheden." De HighwayMAX geeft Mammoet de mogelijkheid om veelzijdig te zijn en de trailer snel aan te passen aan de lading. Het stretch dek heeft een totale lengte van 89' en staat garant voor eenvoudig uitschuiven en sluiten binnen enkele minuten. De "truck & trailer"-lengte blijft onder de 90' waardoor in de meeste Amerikaanse staten zonder begeleiding gereden kan worden.

Betrouwbaar, robuust & duurzaam

Paul Hönen vult aan: "Ons HighwayMAX-voertuig is de betrouwbare oplossing voor de meest uiteenlopende zware transporttaken. Extreem hoge puntbelastingen van 44.000 lbs over de aslagers en 88.000 lbs over de centrale ruggengraat zorgen voor optimale robuustheid. De hydraulische ascompensatie zorgt voor een verhoogde zijdelingse stabiliteit." De volledig spuitgegalvaniseerde oplegger biedt de beste bescherming tegen corrosie die op de markt verkrijgbaar is. Faymonville gebruikt US-DOT gecertificeerde componenten voor het rem- en verlichtingssysteem. Voor een permanente en snelle aftersales service zijn alle reserveonderdelen verkrijgbaar op de Amerikaanse markt.

Mammoet kijkt uit naar de inzet van het nieuwe materieel voor het transport van industriële onderdelen, windenergiecomponenten, machines of kraancomponenten. Dank aan het hele Mammoet team, het is altijd een plezier om hightech oplossingen uit te werken voor erkende experts.

Datum van publicatie: 08/2023

Eerste Faymonville voertuigen voor Mammoet Americas Holding, Inc.
Eerste Faymonville voertuigen voor Mammoet Americas Holding, Inc.
Eerste Faymonville voertuigen voor Mammoet Americas Holding, Inc.
Eerste Faymonville voertuigen voor Mammoet Americas Holding, Inc.
Delen opWhatsAppLinkedIn