Het diepbedprogramma

Diepbedden voor de series CombiMAX, VarioMAX, VarioMAX Plus, ModulMAX, MegaMAX en co. zijn verkrijgbaar in veel varianten en categorieën van nuttig laadvermogen

Het veelzijdige diepbedprogramma bij Faymonville biedt heel wat gebruiksmogelijkheden:

  • Graafmachinebrug (BB)

Rupsvoertuigen kunnen met een graafmachinebrug met minimale bodemvrijheid hangend worden getransporteerd. Ook zijn dergelijke diepbedden uitschuifbaar waardoor ze veelzijdig inzetbaar zijn. De hefbomen en matrassen kunnen bovendien zonder veel moeite worden verbreed en op twee verschillende laadhoogtes worden gepositioneerd. Er zijn eveneens matrassen verkrijgbaar om bij beperkte manoeuvreerruimte aan de zijkant te kunnen laden.

  • Buitenliggende liggers met vaste laadvloer (ATX-A en AT-A)

Diepbedden met buitenliggende chassiskokers en een vaste laadvloer bieden optimale stabiliteit. Bij het laden van bouwmachines is er ook in de uitgeschoven toestand een rijspoor beschikbaar over de volledige lengte van het diepbed. De liggers zijn verkrijgbaar in verschillende bouwhoogtes van 200-450 mm en kunnen met laadvloerverbredingen worden uitgerust.

  • Buitenliggende chassiskokers met uitneembare laadvloer (KB en KBX)

Analoog met de diepbedden met buitenliggende chassiskokers en een vaste vloer is de bodem bij deze variant uitneembaar. Daardoor kunnen hoge industriecontainers en ketels met een geoptimaliseerde laadhoogte worden getransporteerd.

  • Verbreedbare buitenliggende liggers (ATV)

Door de hydraulische verbreding volgens het Hydro-Shift-principe kan deze diepbedvariant flexibel in de breedte worden aangepast. Een volledige belastbaarheid bij maximale verbreding wordt daarbij gegarandeerd. Tevens is een enkelvoudige uitschuifbaarheid mogelijk bij dit diepbed. Het ATV-bed is ideaal voor het transport van zware en brede bouwmachines.

  • Ketelbrug met hydraulische verbreding (KBV)

Dankzij de hydraulische verbreding verkrijgt de ketelbrug met uitneembare laadvloer een maximale flexibiliteit. Er zijn verbredingssystemen met enkele of dubbele breedteverstelling beschikbaar. De langskokers zijn leverbaar in vaste, enkel of dubbel uitschuifbare uitvoering. Het hoge draagvermogen maakt een optimaal transport van industriële ketels, transformatoren of boten mogelijk.

  • Diepladerbruggen (FBX)

Diepladerbruggen bieden een stalen oppervlak over de volledige breedte van het diepbed en zijn optimaal voorbereid voor het transport en zijdelings afladen van transformatoren. De versterkte laadvloer laat de hoogste puntbelastingen toe. De FBX-bruggen zijn verkrijgbaar in bouwhoogtes van 160-300 mm.

Delen opLinkedIn
Het diepbedprogramma - Technologieën
Het diepbedprogramma - Technologieën
Het diepbedprogramma - Technologieën
Het diepbedprogramma - Technologieën
Het diepbedprogramma - Technologieën